keskiviikko 1. elokuuta 2012

Turha tavara kiertoon ja vähemmän uutta mutta parempaa tilalle


Etenkin keväisin mutta myös kesäisin, minuun iskee siivous- ja järjestelyhulluus. Minussa herää polttava halu päästä eroon kaikesta nurkissa pyörivästä turhasta roinasta ja säilyttää ainoastaan tarpeelliset, hyväkuntoiset tai erityisen tärkeät ja rakkaat tavarat. Haaveenani olisi, ettei eriparisia pyyheliinoja tai yksittäisiä kahvikuppeja enää olisi arvokasta tilaa viemässä. Yleensä käyn kesän loppua kohden vain armottomammaksi ja viimeistään silloin ne tavarat, jotka aiemmin ovat saaneet armonaikaa, päätyvät kirpputorille lähtevään kassiin. Säilytystilan rajallisuudesta johtuen tälläinen inventaario on tarpeen. Samalla tulee siivottua kaappien perimmäisetkin nurkat.

Viimeisin iso siivousurakka oli ullakkovaraston tyhjennys ja siivous, jolloin pari isoa pussillista tavaraa lähti saman tien roskiin ja toisen mokoman jätimme odottamaan seuraavaa kirpputorireissua. Sain makoisat naurut, kun löysimme avokkini arkistoimat kahdet lököttävät kalsarit, parittoman sukan ja 70-luvulta peräisin olevan imurin.

Ikään kuin palkintona, minulla on tapana ostaa kirpputorilta ansaitsemillani rahoilla jotakin tarpeellista pois annetun tilalle. Minusta on ihana ajatella, että kassillisella hyödytöntä tavaraa, joka jollekin muulle vielä kelpaa, voin saada jotakin, mitä todella tarvitsen ja haluan. Yleensä satsaan laatuun ja teen hankintoja, joita en ehkä muulloin raaskisi tehdä. Viikon alussa sain jälleen tienattua kirpputorilta mukavan summan rahaa, joiden käyttö oli tarkoin suunniteltu ennakkoon. Alla esittely ostoksista:


Toimivan sisustuksen luomisessa on tärkeää käytännölliset säilytysjärjestelmät. Kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa, on siivoaminen helppoa. Tummanruskeat kannelliset nahkalaatikot ovat tarpeeksi jämäköitä ja niissä on kestävät kantokahvat. Näitä laatikoita minulta löytyy jo ennestään, mutta kun löysin niitä jälleen, ostin pari lisää. Säilytän laatikoissa kirjeitä, kortteja, vöitä ja muuta pientavaraa. Käytännöllisyytensä lisäksi laatikot ovat katseen kestäviä ja ne voi sijoittaa näytille.


Marimekon myymälästä valitsin suloisen pinkit pussukat, joissa voi säilyttää koruja, pinnejä ja muuta helposti häviävää tavaraa.Pentikin keittiöpyyhkeet kuuluvat samaan Valo-sarjaan, jota olen aloittanut keräämään.


Emendon pellavainen saunapussi tulee tarpeeseen saunailtoina. Taloyhtiömme yhteissauna remontoitiin viimeisen päälle huoneistojen putkiremonttien yhteydessä. Pentikin Kukkaniitty-laudeliina on paksua puuvillan ja pellavan sekoitusta ja se on tarpeeksi pitkä, jotta minä ja avokkini mahdumme siihen molemmat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti