tiistai 21. elokuuta 2012

Kodin sydämessä


Kurkistakaamme tällä kertaa keittiön puolelle. Keittiömme on kokenut pieniä muutoksia viime aikoina. Mitään kovin mullistavaa ei ole tapahtunut, kyse on lähinnä vain uusista tuoleista, astioista, verhoista ja muista keittiötekstiileistä. Oikeastaan tuolit ja verhot eivät ole edes uudet, ne ovat vain vaihtaneet paikkaa: tuolit pihavarastosta ja verhot olohuoneesta. Jo pienillä muutoksilla voi saada paljon aikaan, eikä muutosta varten tarvitse aina ostaa uutta. Kotonakin voi tehdä löytöjä, kun hieman katselee ympärilleen uusin silmin. Uudenlaista ilmettä voi saada vaihtamalla huonekalujen ja tavaroiden järjestystä, ripustamalla olohuoneen verhot keittiöön, siirtämällä makuuhuoneen maton ruokapöydän alle ja vaikka vaihtamalla taulun tilalle eteisen peilin. Vaihtelu todella virkistää! 
Audio Tivolin pähkinäpuinen Model One -radio on melko uusi hankinta ja lisää viihtyvyyttä keittiössä. Se on kunniapaikalla ruokapöydällä. Äänenlaatu on mitä parhain.

Pöytä ja tuolit ovat eri paria, mutta se ei haittaa. Tuolit ovat alkuperäisiä sirompia ja tuovat valoisuutta tilaan.

Tämän taulun paikka on keittiössä, kodin sydämessä.

Keittiömme yksi ja melkeinpä ainoa huono puoli on onnettoman vähäiset kaappitilat. Osaa harvemmin käytettävistä astioista säilytetään juuri sen vuoksi olohuoneen puolella lasivitriinissä.

Uusia tulokkaita ovat myös arvontavoittoina saadut Messinin rahi ja valkoinen rottinkikori, joka sisältää pikniktarvikkeet neljälle.

Vaikken olekaan erityisen lämmennyt modernille tyylille, pidän hyvin moderneista kylpyhuoneista ja keittiöistä. Etenkin harjatut teräspinnat miellyttävät silmää. Keittiön lampun teräksiset renkaat ovat kiva yksityiskohta.

Kauhat, sakset ja vispilät sulassa sovussa.

 
Jääkaappimagneeteissakin toistuu sama harjattu teräs. Magneetit ovat tarpeen, sillä jääkaapin ovi on aina täynnä lippuja, lappuja ja kortteja.

Vaaleat, maanläheiset ja neutraalit värit rauhoittavat keittiön sekavuutta. Erityisesti viileät, harmaaseen taittavat sävyt miellyttävät. Pentikin Valo-sarjan astiat ovat kauniin yksinkertaisia ja soveltuvat monenlaisiin kattauksiin. Niitä on helppo yhdistellä muiden astioiden kanssa.

Pentikin pippuri- ja suolamyllyt ovat ahkerassa käytössä. Tavallisen ruokasuolan sijaan käytän vaaleanpunaista ruususuolaa eli Himalajan kristallisuolaa, jonka pitäisi olla terveellisempää.

 Puiset lastat ovat ruukussa käden ulottuvilla.Käyttöesineetkin voivat olla kauniita: pyökistä ja luonnonharjaksesta valmistettu Mummi ja Minä- tiskiharja on ostettu Katriinan kaupasta.Reseptit pysyvät korissa tallessa.

Keittiön yksi ehdottomasti tärkein esine. Aamulla odotan kaikista eniten juuri kahvin valmistumista.
Leivät säilyvät valolta suojassa kannellisessa peltipurkissa.


Kello on tarpeeksi näkyvällä mutta kuitenkin samalla melko huomaamattomalla paikalla oven yläpuolella.
Patalaput ja -kinnas tuovat ilahduttavaa väriä muutoin neutraalin sävyiseen keittiöön.

 
Koristeellinen peili avartaa keittiötä.


Ripaus kullanhohtoa tuo keittiöön ylellistä lisämaustetta. Sama kullanväri toistuu myös taka-alan
Vallilan verhoissa.Keittiössä ei ole ikkunalautaa, mutta ikkunoiden väliseen tilaan voi sijoittaa esineitä ja vaihdella niitä vuodenaikojen mukaan.

15 kommenttia:

 1. Tyylikästä ja rauhallista. Keittiön tuolit taitaa olla samat mitä itse meille haaveilen joskus hommattavaksi. Mies vain ei innostunut ehdotuksesta mutta ei häneltä ole ennekään asiaa kysytty :)

  VastaaPoista
 2. Valtavan hyviä kuvia olet ottanut, mutta on kohdekin hyvä. Hillittyä ja rauhallista, kaunista on kodissasi.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on tuo tivoli audio valkoisena, ja on kyllä todella toimiva! Niin hyvä äänenlaatu!

  Sinulla on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä alko tuntua tuo oma SINI- tiskiharja yhtäkkiä niin rumalta... :D ihania yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 5. IHana koti sinulla oih. Itsekin vierailen Pentikillä aika ajoin ja useamminkin kävisin mutta viisaampi pysyä pois sieltä ;)

  VastaaPoista
 6. Vau! Todella hienosti olet keittiön laittanut, tykkään tyylistä! :)

  VastaaPoista
 7. Kivalta näyttää teidän keittiössä :) Meilläkin kaappitilaa vähän kun menin kiskomaan kaapit seiniltä. Astioita on hyllyillä, ja sen lisäksi ruokailutilan puolella 2 vitriinissä.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja ihania yksityiskohtia teidän keittiössä! Jään ehdottomasti lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 9. Vitsi miten nättiä! Ihanan simppeli, mut upeita yksityiskohtia! Lisäksi toimivia ratkaisuja ja tilankäyttöä!

  VastaaPoista
 10. Kaunis koti. <3 Olen suorastaan kateellinen tuosta laivasta. Se on ihan huippuihana! :)

  VastaaPoista
 11. Oj ompas ihanan näköinen koti! Itse odottelen kovasti ensikodin hankintaa ja sen sisustamista -vanhemmilla, kun asuu niin sisustamismahdollisuudet ovat rajalliset. Ehkäpä ja toivottavasti syksyllä olisi oma koti kullan kallis! :)

  VastaaPoista
 12. Näyttääpä kauniilta teillä! Ihania yksityiskohtia ja kotoisan näköistä. ^^

  VastaaPoista
 13. Hi,,,i love your blog ,, you have a new follower
  Angelica

  VastaaPoista
 14. Aivan ihanan näköinen ja kivoja juttuja. Varsinkin tuo rahi on kerrassaan upea.

  VastaaPoista